Dansk
 
english
    Bookmark and Share
www.meretemeier.dk

om mine billeder

Jeg arbejder på en grænse mellem det abstrakte og det figurative. Kroppe som abstrakte farverige landskaber; med mørke, lys, varme, kulde, rundt og kantet, alt det mennesker er sammensat af, i det komplekse liv.
 
Farverne er skæve, blandede, efter intuition, eksperiment og farveglæde. De er nærmest provokeret sammen, indtil der opstår en spænding; dèt lille der irriterer, dèt lille man stiller spørgsmålstegn til, så bliver resultatet langtidsholdbart og billedet fortsætter at udfordre èn, selv længe efter man har mødt det første gang.
 
Man kan gå flere veje i mine billeder:
 
Psykologien: hvad foregår der?, hvad er der på spil?, hvor ender det? Et psykologisk landkort. En spejling af det indre liv. Det komplekse menneske. Farver som symboler på vores modsætninger, alt det vi indeholder. Det spændende ligger under overfladen, det er dèr det rigtige menneske befinder sig, og dèr dramaet raser.
 
Farveskalaen: dèr begynder legen. Farverne leges på, blandes og rodes sammen, i jagten på den skæve harmoni. Malingen får lov at løbe på alle leder, og der ryddes op i rodet bagefter, og undervejs. Der er tykke lag og helt tynde lag der næsten ikke synes, men som alligevel bidrager til at give dybde, skævhed og helhed.
merete meier | Olof Palmes Gade 3, 3 th, 2100 København - Danmark | Tlf.: +45 30 23 93 50